Man in coma gestampt en geslagen op Rector De Somerplein

Studenten
Op zaterdag 29 oktober omstreeks 7.30 uur kreeg de PZ Leuven melding van slagen die toegediend zouden zijn op het Rector De Somerplein in Leuven.

Eens ter plaatse ziet men een persoon op de grond liggen met bloed op het achterhoofd. Wegens de zorgwekkende toestand van het slachtoffer werden de hulpdiensten gecontacteerd. Volgens de MUG-arts was het slachtoffer in levensgevaar en hij werd meteen meegenomen naar het UZ Gasthuisberg te Leuven. Het slachtoffer ligt op dit moment in coma.

Een getuige kon zien hoe de verdachte meerdere slagen en stampen uitdeelde op het hoofd en lichaam van het slachtoffer. De verdachte betreft een 23-jarige man uit Aarschot. Hij werd die ochtend ook vergezeld door twee dames.

Tijdens zijn verhoor beweerde hij gevolgd te zijn geweest door het slachtoffer die hem nadien geïntimideerd zou hebben. Hij verklaarde dat het slachtoffer wou dat de twee dames met hem mee zouden gaan en hij uit verdediging een slag en stampen zou hebben toegediend. De twee dames bevestigen deze verklaring.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. De verdachte werd zondag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Lees meer over