Man die burgemeester bespot daagt niet op in rechtbank

Vier verdachte dieven betrapt in Leuven en Bertem
Toen burgemeester Joël Vander Elst vorig jaar een bordeel in zijn dorp liet sluiten, startte een vijftiger een lastercampagne tegen de burgemeester. De man wordt nu veroordeeld tot zes maanden cel en een geldboete

The Salon, in de Dorpstraat in Bertem, stelde een aantal dames van plezier te werk. Al van bij de opening regende het klachten, omdat de zaak vlakbij een schooltje gevestigd was. Kinderen zagen er heren binnen en buiten gaan en ouders en buurtbewoners vonden dat niet kunnen. Burgemeester Joël Vander Elst liet de zaak sluiten.

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de 57-jarige Serge R. uit Leefdaal. Hij startte een online lastercampagne tegen de burgemeester en stuurde tal van mails, waarin hij onder meer foto's van de burgemeester fotoshopte waarbij hij de burgemeester in zijn blootje zette. Zijn mails, die hij naar half Bertem en Leefdaal stuurde, waren ook telkens voorzien van lasterlijke opschriften. De burgemeester was het beu en diende klacht in. 

De man daagde niet zelf op in de rechtbank, maar liet zich vertegenwoordigen door een advocaat, die de zaak afdeed als een grapje en een ludieke actie. De rechtbank volgde die zienswijze niet en de man werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een geldboete van 400 euro, waarvan de helft met uitstel. 

De burgemeester vindt het jammer dat de man niet zelf opdaagde, hij had hem graag eens gezien en gevraagd waarom hij zich op hem had gefocust. 

Lees meer over