Fietser raakt levensgevaarlijk gewond bij verkeersongeval in Haacht

Fiets ongeval
Op dinsdagnamiddag 19 oktober werd een 58-jarige fietser uit Haacht rond 16 uur aan de Grote Baan, op het kruispunt met Kwaadbunder, in Haacht aangereden door een 58-jarige vrachtwagenbestuurder, die eveneens van Haacht afkomstig is. De fietser moest ter plekke gereanimeerd worden. De straat diende een tijdlang te worden afgesloten. 

Om 16u06 werd de politie via de centrale meldkamer opgeroepen voor een verkeersongeval aan de Grote Baan in Haacht. Het blijkt om een 58-jarige fietser te gaan die er werd aangereden door een vrachtwagen. "Vermoedelijk reed de fietser op het fietspad vanuit de richting van Boortmeerbeek in de richting van Wespelaar", aldus politiecommissaris Wim D'Haese. "De fietser reed op correcte wijze in de juiste richting op het fietspad. Aan het kruispunt van de Grote Baan met de Kwaadbunder kwam een vrachtwagen aangereden vanuit Kwaadbunder naar de Grote Baan.
Vermoedelijk werd het zicht van de vrachtwagenbestuurder bemoeilijkt vanuit zijn vrachtwagen en heeft hij zo mogelijks de fietser niet opgemerkt. Ook de vrachtwagenchauffeur reed er in de juiste richting, aangezien het daar eenrichtingsverkeer is." De Grote Baan bleef afgesloten tot 19u15. In opdracht van het parket kwam een verkeersdeskundige ter plaatse. Slachtofferbejeging werd opgeroepen voor de bestuurder en de familie van het slachtoffer. De fietser verkeert in levensgevaar. 

Lees meer over