"Meer groene ruimte voor de buurt in project Schaliëndak"

Schaliëndak
"Indien een nieuw woonproject op de hoek Schaliëndak/Leuvensebaan wordt goedgekeurd, dan moet er ook groene ruimte voor de buurt komen." Dat zeggen Kwinten Van Dessel, Tine Binnemans, Leen Minnen, Frank Swevers en Margo Verboomen van CD&V Holsbeek samen met burgemeester Hans Eyssen.

Een eerste project dat door de firma D&V werd aangevraagd voor dit terrein, voorzag in een verdichting van het wonen. Hoewel de provincie en de Vlaamse overheid zelf die verdichting in de dorpskernen vragen, werd het project uiteindelijk toch niet goedgekeurd door de provincie. 

"Nu de projectontwikkelaars een nieuwe poging willen doen, moeten we hier gebruik van maken om een groene ruimte voor de buurt te voorzien," zegt burgemeester Hans Eyssen.

"Holsbeek-Plein is een dicht bewoonde kern. Er is een speelterrein aan de school en de Chirolokalen dat druk wordt gebruikt. Een tweede, rustiger terreintje zou zeker welkom zijn als ontmoetingsplaats voor mensen van de buurt," vertelt gemeenteraadslid Kwinten Van Dessel.  

"De plaats is ideaal voor een rustig parkje met gras en bomen", vult Margo Verboomen aan, die zelf in de buurt woont.   

Tine Binnemans legt de link met de verdichting: "Waar mensen dichter bij elkaar wonen, is publieke buitenruimte belangrijk. Holsbeek-Plein heeft het enorme voordeel dat het vlak bij het bos ligt. Kinderen en volwassenen kunnen daar naar hartenlust wandelen of fietsen. Een parkje tussen de woningen, waar het kan, is daarop een goede aanvulling." 

Burgemeester Eyssen en het Holsbeekse schepencollege leggen het voorzien van een openbaar parkje dan ook op als een van de voorwaarden om een vergunning te verlenen voor een aangepast woonproject op deze locatie. 

Lees meer over