Erevoorzitter scouts Wilsele dit weekend herdacht

19 augustus 2022 | 10u06 | Gepost door annpeeters
Peter Pauwels
Leden van de scouts, muzikanten, activisten, familie en vrienden herdenken dit weekend Peter Pauwels die op 8 mei is overleden. De samenkomst gaat door aan het lokaal van de scouts Sint-Maarten van Wilsele Dorp. Peter Pauwels woonde daar veertig jaar als conciërge met zijn echtgenote en kreeg er zelfs zijn Peter Pauwelspad.

Peter was een geëngageerd en sociaal man. Daarom benoemden de scouts hem tot erevoorzitter toen eind vorig jaar bekend werd dat hij ongeneeslijk ziek was. Zo was hij bijvoorbeeld initiatiefnemer van het Sint-Maartensveld in Wilsele, dat hij met vrienden en buren omtoverde van een braakliggend stuk grond tot een klein park en publieke speel- en ontmoetingsruimte. Hij was bovendien ook drijvende kracht van de Volksmoestuin Wilsele Bloeit’. Men verwacht zaterdag dan ook een grote opkomst van vrienden en kennissen uit de buurt.

De organisatoren verwachtten ook mensen van verderaf; Peter was namelijk ook bluesliefhebber en een opgemerkte aanwezigheid op vele bluesfestivals. Hij organiseerde ook een aantal jaren het Rhythm & Blues@the Attic festival. Op de herdenking is er daarom ruimte voorzien voor optredens en jamsessies van gastmuzikanten.

Peter  verdroeg geen onrecht en was bijzonder begaan met vluchtelingen. Voor hen organiseerde hij inzamelingen van hulpgoederen en bracht die persoonlijk naar de vluchtelingenkampen in Calais en Duinkerke. Hij was mee oprichter van Solidarity for All dat die activiteiten tot op de dag van vandaag verderzet. Men verwacht dan ook een grote delegatie uit die kringen. Men kan zich zaterdag dus verwachten aan een zeer bont en interessant gezelschap.

Het was namelijk zijn eigen uitdrukkelijke wens om zijn vrienden, familie, kennissen, bluesliefhebbers, activisten, muzikanten en levensgenieters na zijn overlijden samen te brengen onder de hoopvolle titel “We’ll Meet Again!”. Hij schreef zelf tot in de details het draaiboek voor die dag en wie het doorneemt, hoort zijn vrolijke stem de punten een voor een opsommen. Hij hamerde erop dat het vooral een vrolijk, feestelijk en liefdevol gebeuren moest worden. Het laatste bericht zijn Facebookpagina luidde op de dag van zijn overlijden ‘#dakgeenklachtenhoor’ en die eigenzinnige en typerende uitspraak zal zaterdag zeker gehuldigd worden.
 

Plaats van het gebeuren zijn de Scoutsterreinen, feestzolder van de Scoutsgroep Sint-Martinus, Natuurvriendenlaan te 3012 Wilsele. Nu zaterdag 20 augustus vanaf 16 uur.

Lees meer over