Familie Appeltans krijgt vergunning voor studentenkomplex in Burgemeesterstraat

3 november 2020 | 08u24 | Gepost door annpeeters
Burgemeesterstraat 9
Sinds Manu Appeltans een aanvraag deed tot het verbouwen van enkel panden tot een studentencomplex, is er een juridisch steekspel aan de gang tussen Stad Leuven en Provincie Vlaams-Brabant. Voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen trok stad Leuven onlangs aan het kortste eind.

Op 23 november 2018 deed Manu Appeltans, gekend voor zijn vele studentenpanden in Leuven, een aanvraag voor het verbouwen van drie eengezinswoningen, een handelszaak en een meergezinswoning tot een studentencomplex op de percelen gelegen in de Burgemeestersstraat. 

De stad weigert op 1 maart 2019 de vergunning, Appeltans gaat in administratief beroep op 5 april 2019 bij de provincie en die keurt, ondanks het ongunstig advies van de stad, goed op 20 juni 2019. Stad Leuven laat het er niet bij en vordert op 29 augustus 2019 aangetekend de vernietiging van die goedkeuring. Appeltans stapt op 25 oktober 2019 naar de rechtbank met het verzoek om tussen te komen.

De raad stelde vast dat stad Leuven niet aantoont dat ze (tijdig) advies heeft verstrekt in graad van beroep, zodat ze geen ontvankelijk vernietigingsberoep kan instellen.  De rechter oordeelt dan ook dat de vernietigingsaanvraag van Stad Leuven ongegrond is en dat Appeltans met andere woorden zijn vergunning krijgt. 


 

Lees meer over