Leuven lanceert premies.leuven.be

Vector BROSS geeft deze maand gratis webshops weg tot eind 2020
Premies aanvragen bij de stad Leuven is voortaan een stuk makkelijker. Op premies.leuven.be kunnen Leuvenaars eenvoudig een bouw- of woonpremie aanvragen en die aanvragen daar ook opvolgen. Op termijn zul je alle premies op die manier kunnen aanvragen. Premies aanvragen zal op die manier sneller, makkelijker en transparanter verlopen. Een winst voor de Leuvenaar maar ook voor de stadsadministratie.

Thomas Van Oppens, schepen van ICT, is opgetogen: “Je kon een bouw- of woonpremie al een hele tijd via een webformulier aanvragen, maar de verdere afhandeling van de premie verliep niet digitaal. Vandaag lanceren we de website premies.leuven.be waar je online een aanvraag kan doen, maar ook lopende aanvragen kan opvolgen. Je zal op elk moment de status van je aanvraag kunnen raadplegen. Na het inloggen worden bovendien heel wat gegevens al automatisch voor je ingevuld zodat je die niet telkens opnieuw moet invullen bij een nieuwe aanvraag. Documenten afprinten en handtekenen is ook niet meer nodig. Een premie aanvragen was nog nooit zo gemakkelijk.”

Sneller en efficiënter 
Ook achter de schermen is dat een enorme verbetering. Stadsmedewerkers kunnen met één druk op de knop stappen zetten in het proces zonder brieven op te moeten sturen of stempels te moeten zetten. “Doordat er geen paperassen meer aan te pas komen verloopt het proces veel vlotter. Inwoners zullen dus sneller een antwoord krijgen op hun aanvraag en het stadspersoneel kan zijn tijd nog efficiënter besteden”, stelt Van Oppens.

Op dit moment kun je enkel bouw- en woonpremies aanvragen via deze website. In de toekomst zal de stad dit verder uitbreiden. “Wat we vandaag doen is een begin. We willen evolueren naar een portaal waar Leuvenaars terecht kunnen voor al hun contacten met de stad en waar ze efficiënt geholpen worden zonder paperassen te moeten invullen. Op die manier maken we het makkelijker en efficiënter voor iedereen”, aldus schepen Van Oppens.

Hulp bij indienen
Een bouw- of woonpremie aanvragen op papier kan niet meer. Wie geen computer heeft of hulp nodig heeft, kan een afspraak maken met de betrokken dienst om de aanvraag samen in te dienen. “Zo zetten we alles in een digitale flow zonder iemand achter te laten”, besluit de Leuvense schepen van ICT.

Lees meer over