Marie Samijn (26) uit Leuven is 'indringster' in ambtswoning van minister Jambon

11 december 2021 | 11u08 | Gepost door annpeeters
marie samijn
Marie was tot nu toe al aanwezig op alle betogingen tegen het coronabeleid. Na de betoging van 7 december greep ze haar kans om de ambtswoning van minister Jambon binnen te gaan.

Dinsdag 7 december 2021 stapte Marie Samijn, na de betoging van het zorgpersoneel tegen het coronabeleid, het Errerahuis binnen. Op die plek houdt de Vlaamse regering de ministerraad en het is de ambtswoning van minister Jan Jambon. 

    “Niemand hield me tegen. Dit was de kans van mijn leven, zo dacht ik bij mezelf” zegt Marie Samijn aan HLN.

De poort van het Errerahuis stond open en Marie aarzelde geen moment om binnen te gaan. Ze zocht al sinds het begin van de coronacrisis gehoor bij de bevoegde ministers, maar werd steeds genegeerd. Marie zag nu haar kans schoon om haar mening te verkondigen aan iedereen die het wil horen. 

Marie laat weten dat ze geen slechte bedoelingen had. Omdat de poort gesloten was, toen ze de woning wilde verlaten, had ze de kans om anderhalf uur rond te wandelen in het gebouw. Ze nam een boek, bloemen en een Europese vlag mee tijdens haar wandeling door het gebouw, maar werd betrapt door de conciërge. Het boek en de bloemen gaf ze meteen terug, de vlag nam ze mee naar huis. 

Maar daar bleef het niet bij. Marie heeft ook ingelogd op een laptop waarop slides van een persconferentie stonden. Aan HLN vertelt ze dat ze puntjes toegevoegd heeft aan de slides, maar dat ze de laptop niet gehackt heeft, het paswoord stond er gewoon op. Ze is er naar eigen zeggen heel vredelievend geweest en is geschrokken dat er nu allerhande verhalen over haar de ronde doen. Marie is naar de politie gestapt om haar versie van de feiten te geven, daar kreeg ze te horen dat er geen klacht tegen haar ingediend is. 

Lees meer over