Politie lanceert 'seniorenpostbus'

Seniorenpostbus
Contact houden met de doelgroep, dat is een van de kerntaken van de doelgroepeninspecteurs van de Leuvense politie. Maar wat als het coronavirus daar een stokje voor steekt? Senioreninspecteur Patricia Van de Walle en Jean-Lou De Graef kwamen met een origineel plan op de proppen om toch op de hoogte te blijven wat er bij 'hun' senioren leeft.

Tot voor het opduiken van het coronavirus konden de senioren in Leuven met hun vragen voor de senioreninspecteurs terecht in de lokale dienstencentra tijdens de maandelijkse contactpunten.

Aangezien het coronavirus ons voorlopig nog in de greep houdt en een persoonlijk contact met de senioren voorlopig beperkt is, gingen Patricia Van de Walle en Jean-Lou De Graef op zoek naar een alternatief. "Wij begrijpen de nood aan fysieke ontmoetingen, maar we voelen ons evenzeer verantwoordelijk voor de veiligheid van onze senioren", vertellen de twee senioreninspecteurs over hun initiatief, "Daarom hebben wij de ‘seniorenpostbus’ in het leven geroepen."

Via deze creatieve oplossing kunnen senioren hun vragen, problemen of meldingen kwijt op een briefje dat ze in deze postbus kunnen steken. De senioreninspecteurs nemen dan telefonisch contact met hen op.

De seniorenpostbus staat in elk van de zes lokale dienstencentra. De postbus wordt regelmatig (maar niet dagelijks) door de senioreninspecteurs leeggemaakt en is dus alleen bestemd voor het melden van NIET-dringende zaken.

Wil iemand de senioreninspecteurs op kortere termijn spreken? Dat kan! Zij blijven telefonisch bereikbaar op 016 21 09 10 of 0491 91 25 35 of per e-mail naar pz.leuven.senioren@police.belgium.eu.

Een afspraak met fysiek contact is uitzonderlijk mogelijk, maar alleen wanneer het echt noodzakelijk is. Dit gebeurt steeds na overleg van de senioreninspecteurs met de verantwoordelijke van het lokaal dienstencentrum.

Lees meer over