Wilselse Feestkalender: “Veel meer in Wilsele te doen dan je zou denken”

22 augustus 2022 | 16u09 | Gepost door annpeeters
Jeugdhuis Lavado herleeft
De Leuvense deelgemeente Wilsele heeft een actief verenigingsleven. “En toch blijven veel van hun activiteiten onder de radar”, zegt Ruben Geleyns, Wilselenaar en beheerder van de Facebookgroep ‘Ge zijt van Wilsele als ge …’. Daarom nam hij het initiatief tot het maken van een digitale activiteitenkalender voor Wilsele.

“Soms stootte ik per toeval op Facebook of ergens anders op het internet op een activiteit die in Wilsele werd georganiseerd”, zegt Ruben Geleyns. “Soms zelfs van een vereniging waarvan ik nog nooit had gehoord, maar die wel actief is in ons dorp.” Die vaststelling deed Geleyns actie ondernemen. Hij maakte via Google Docs een tabel aan, waarin hij, gesorteerd op datum, alle toekomstige evenementen in Wilsele of door Wilselse verenigingen oplijst en er de locaties bij vermeldt. Een digitaal document dat door iedereen en te allen tijde raadpleegbaar is. 

Een korte zoektocht op het internet leverde al snel meerdere evenementen om in de Feestkalender te steken. “Als je de kalender nu zou afdrukken gaat het al gauw om meer dan 10 A4-vellen. Niet slecht voor een dorp van 10.000 inwoners, denk ik dan”, aldus Geleyns. En toch wisten lang niet alle Wilselenaars dat er zoveel in hun dorp te doen was. 

“Sociale media wordt tegenwoordig veel gebruikt door verenigingen om reclame te maken voor hun evenementen. Maar sociale media blijft een gegeven waarin je vaak, omwille van tal van algoritmes, in een bubbel van gelijkgezinden terecht komt. Op kleine schaal, op lokaal vlak, wil ik die bubbels doorbreken en zoveel mogelijk dorpsgenoten tonen hoe rijk ons Wilsels verenigingsleven is”, zegt Ruben Geleyns. “Wilsele is een enorm levendig dorp, waar je bijna elk weekend op een ander evenement aanwezig kan zijn naargelang je eigen voorkeuren. Of dat nu quizzen, dansen, feesten of nog iets anders is. Voor elk wat wils in Wilsele!”, besluit Geleyns. 

De Wilselse Feestkalender is te bekijken via: https://bit.ly/feestkalenderwilsele 

Wie zelf, als buurt, vereniging of organisatie uit Wilsele, een evenement organiseert kan dit melden aan Ruben Geleyns via rubengeleyns@gmail.com

Lees meer over