Roland Van Campenhout komt naar Sortie Blues

Foto: Hans Kleynen.
De Boomse bluesgod Roland Van Campenhout werd onlangs 78 jaar. Dat houdt de man niet tegen om er nog een stevige lap op te geven op 10 september in Oud-Heverlee tijdens bluesfestival Sortie Blues. Een verjaardagsconcert als het ware.

Roland Van Campenhout is ooit nog pompbediende geweest in een tankstation.  Nu meer dan 50 jaar later en 20 lp’s verder haalt hij nog altijd zijn beste riffs uit zijn gitaar. In de jaren '70 is hij zelfs nog mee op tour geweest met de Ierse gitarist Rory Gallagher.

Op Sortie Blues zal het zonder Rory zijn wel krijgt hij het gezelschap van Tim Ielegems oftewel Shakedown Tim. Op Mondharmonica zal hij begeleid worden door Olivier Vander Bauwede en op drums Stoy Stoffelen samen vormen ze Roland and the Blues workshop. In het voorjaar bracht Roland met Wonderful Human Beings nog  een prachtige nieuwe plaat uit. Samen met Roland Van Campenhout en zijn medemuzikanten zullen we grasduinen uit zijn rijkelijk gevuld carrière.

Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden van Sortie Blues. Buiten Roland komt niemand minder dan Ian Siegal zijn opwachting maken Zijn rauwe stem wordt al eens omschreven als het best bewaarde geheim van de Europese blues scene. Deze rasartiest is niet van de minste want hij is de enige Brit ooit die twee keer genomineerd is voor de US Blues Music Awards, de Grammy’s van de blues. Dit jaar verruilde de Engelsman Amsterdam voor het warme Curaçao maar de geruchten dat Ian met onmiddellijke ingang zou stoppen met optreden blijken dan toch niet helemaal te kloppen. Toch kan het één van de laatste keren zijn dat Ian in België te zien zal zijn want in 2023 zou hij wél willen stoppen met optreden.

Ook huismuzikant Big Bill zal zoals elk jaar van de partij zijn.

Roland Van Campenhout en Big Bill.
Roland Van Campenhout en Big Bill.

Lees meer over