Trein rijdt door het rood, treinverkeer tussen Leuven en Ottignies onderbroken

Geen treinen tussen Leuven en Mechelen
Een treinbestuurder reed rond 11 uur met zijn trein door het rood. Hij was met zijn passagiers onderweg naar Ottignies, zij moesten de trein verlaten. Hierdoor werden twee treinen tussen Leuven en Ottignies afgeschaft. 

Een treinbestuurder had omstreeks 11 uur een rood licht te laat opgemerkt en reed erdoor. Hij was net met zijn trein vertrokken op spoor D in de richting van Waver en Ottignies. Gezien de trein door het rood reed trad er een veiligheidsmechanisme in werking waardoor het gevaarlijk snel stopte, een deel van de trein stond nog aan de perrons. 

Het treinverkeer tussen Leuven en Ottignies lag hierdoor een uurtje stil, daar de chauffeur moest vervangen worden. Dat is de standaardprocedure wanneer er door een rood seinlicht gereden wordt.

"Hoe het kwam dat de chauffeur door het rood reed, dat onderzoeken we momenteel. Daar is nog geen uitsluitsel over. Gezien de trein nog deels op het perron stond konden de passagiers af- en overstappen op andere treinen. Het spoor was even versperd, maar er bestond gelukkig geen hinder voor andere treinen. Twee treinen in de richting van Ottignies werden afgeschaft", wist Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel.

Lees meer over