Leuvense dakloze kunstenaars krijgen een shop in De Kringwinkel

22 december 2021 | 09u23 | Gepost door annpeeters
Tiense Kringwinkel binnenkort weer zoals voorheen

Piet Vandenhende, kunstenaar en ex-dakloze, zet samen met UCLL, opleiding sociaal werk, het project “Mobiel atelier” op. Met zijn fietskar trekt hij samen met de studenten Leuven in om op publieke plaatsen, zoals bijvoorbeeld het stadspark, workshops te geven aan dak- en thuislozen.

Om de winter te overbruggen was het project op zoek naar een locatie voor hun workshops. Via stad Leuven kwamen ze zo bij De Kringwinkel ViTeS terecht. “De Kringwinkel had geen ruimte om workshops te organiseren maar kwam met het idee om in De Kringwinkel zelf plaats vrij te maken voor een shop in shop waar de kunstenaars hun kunstwerken kunnen verkopen”, vertelt Lalynn Wadera, de schepen die bevoegd is voor sociale economie. 

Bij De Kringwinkel ViTeS, zelf gegroeid uit een dak- en thuislozenorganisatie, was men meteen enthousiast. “In onze Boutique Chique in de Diestsestraat 253 verwelkomen we de kunstenaars vanaf 22 december. We maken meer dan 100 m² vrij voor hen op de mezzanine van de concept store. Daar zullen een twaalftal kunstenaars hun schilderijen verkopen”, zegt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel ViTeS.

Bij ViTeS gaan ze nog een stapje verder. Ze gaan ook hun online verkoopkanalen, www.kringshop.be en www.uwkringding.be inzetten om de kunstwerken te promoten.

“Als we lokale sociale initiatieven kunnen steunen zullen we dat doen. Solidariteit, daar draait het om bij De Kringwinkel”, sluit Lieven Vanderstock, directeur van ViTeS, af.

Lees meer over